Beszélgetések és történetek

Riporta

Akkor most Dopeman fideszes lett?

2021. november 15. - riporta

Dopeman fideszes? Kire fog szavazni? És hogy tetszett neki a Dűne? Megannyi kérdés és válasz, de mindezek előtt (tehát a Dopeman interjút megelőzően) jöjjön egy reakcióvideó, amelyben Dopeman legújabb podcastjét, a Dopecastjét boncolgatom, pontosabban annak első adását, amelyben nem más, mint Gődény György a vendég. Jó szórakozást.

A Riporta elsősorban podcast.

Főbb elérhetőségei: https://linktr.ee/Riporta

A reakcióvideó teljes, közel másfél órás változata a Patreonon: https://www.patreon.com/riporta

A mélyinterjú, amelyet 2019-ben készítettem Dopemannel (ingyenes):

Apple: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/5-pityinger-l%C3%A1szl%C3%B3-dopeman-1-r%C3%A9sz/id1451356162?i=1000433767180

https://podcasts.apple.com/hu/podcast/6-pityinger-l%C3%A1szl%C3%B3-dopeman-2-r%C3%A9sz/id1451356162?i=1000434245334

Spotify:

https://open.spotify.com/episode/6nOtg5iHl53EMNo6WwYkUN?si=wbuE7L5oQGeNhdgIoXnASQ https://open.spotify.com/episode/19VNDHQbmhuwcnGQgQaMMW?si=f126ec6627eb4f19

 

Ebben a reakcióvideóban Dopeman új podcastjét elemzem, méghozzá az első adást, amelyben Gődény György a vendég. Ez az epizód 2021.10.13-án jelent meg. A reakcióvideó után egy interjút láthattok Dopemannel, amelyben új podcastjéről és politikai szerepvállalásáról is kérdezem. A reakcióvideót magát 2021.11.01-jén vettem fel, az interjút pedig 11.03-án rögzítettem.

Facebook: https://www.facebook.com/riportamedia

Instagram: https://www.instagram.com/riportamedia/?hl=en

Riporta#33 - "Friderikusz tavaly dühösen hívott fel" Szalay Dániel

A Riporta reakcióvideója Friderikusz Sándor első közleményéről: https://youtu.be/aVrQmwFFPbY A Friderikusszal kapcsolatos ügy eddig megjelent cikkei a media1.hu-n: Friderikusz Sándor | Media1 A Riporta Patreon-oldala: https://www.patreon.com/riporta A Riporta Podcast fontosabb elérhetőségei: https://linktr.ee/Riporta A beszélgetést 2021. 11.04-én rögzítettem a Dover Nyelviskolában.
Podcasten a hosszabb verzió:


Szalay Dániel, a media1.hu alapító-főszerkesztője a vendégem ebben a rendhagyó Riporta adásban. A műsor első felében természetesen arról beszéltünk, hogy mit érdemes tudni a kifligate-ként elhíresült ügyről, Szalay Dániel hogyan élte ezt meg és mit gondol az esetről. A Youtube-on látható vágott verzió második felében a Spirit FM és Klubrádió közötti frekvenciaharcról és arról beszélünk, hogy Szalay Dániel ezt hogyan élte meg. Patreonon fent van egy, a Youtube-verzónál több mint kétszer hosszabb, 80 percet meghaladó videó is, amelyet már akár 1 dollárért is meg lehet nézni és hallgatni rengeteg más, eddigi extra tartalommal együtt. Ezzel majdnem megegyező hosszúságú a beszélgetés audióváltozata, amelyet az összes podcast-platformon meg lehet hallgatni teljesen ingyen. A beszélgetés további témái (Patreonon és podcasten): Szalay Dániel előélete Friderikusszal Spirit vs. Klubrádió Puzsér Róbert Vélemény vs. Hír a media1.hu-n Sixx Milyen oldalon áll a media1.hu? Mennyiben változna a media1.hu egy esetleges kormányváltás esetén? Túlsúlyban a kormányközeli rádiók? "Virágozzék ezer virág" Hírrádió nincs vidéken? A médiapiac átrendeződése - podcastek, rádiók, eltűnik-e a TV? A TV-k már videós tartalmakat gyártanak Mely műsoroknál fontos az egyidejűség? Dániel hogyan bírja ezt a médiatúlfogyasztást? Miért váltott ilyen sokszor munkahelyet? Médiafogyasztási szokások Minek várja a második évadát? Hogyan szerez munkatársakat?
SHOW LESS

 

Riporta podcast "Ez a végletek olimpiája lesz" - A játékok árnyas és napos oldala

Az eddigi legambíciózusabb Riporta-adás következik, ugyanis személyesen egyszerre két emberrel beszélgettem, majd telefonon további két embert hívtam fel, hogy az olimpia napos oldalán túl a sötétebb részekről is beszéljünk. A beszélgetés egyik apropója a sportlövők közelmúltbéli botránya volt, de szóba kerültek más nehézségek is. Ugyanakkor nem csak ezekről szerettem volna beszélni, így érintettünk vidámabb témákat is - szigorúan az olimpiánál maradva, hiszen 2021.07.23-án elstartol az olimpia Tokióban.

SPOTIFY

 

YOUTUBE 

 

Vendégek:  Hüttner Csaba - Kajak-kenu szövetségi kapitány Győrik Csaba - a sportlövő-válogatott szövetségi kapitánya    Tiszeker Ágnes - A Magyar Antidopping Csoport vezetője (telefonon) Gundel Takács Gábor - A Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója (telefonon)  Az adás podcast formában jelenik majd meg minden nagyobb platformon.  

Elérhetőségek: https://linktr.ee/Riporta

Néhány kérdés, amelyre választ kapunk az adásból: Mi a vonzó és mi a nehéz a szövetségi kapitányi munkában? Milyen szempontokat vesznek figyelembe a szövetségi kapitányok a keret összeállításánál? Mi a legvonzóbb egy olimpiai sikerben a sportolók számára? Mely sportágaknak nincs helye egy olimpián Hüttner Csaba szerint? Hogy élte meg Hütti hogy nem nyert Olimpián? Hogyan lehet a sportlövészet megítélését és ismertségét javítani illetve növelni? Miért ez az Olimpia a legnehezebb Hüttner Csaba számára? Miben volt más erre az Olimpirára felkészülni? Egy szövetségi kapitány pusztán sportszakmai szempontokat vesz figyelembe vagy óhatatlanul szem előtt tartja az adott versenyző emberi kvalitásai tis? Ráférne-e a marketing a két szakember sportágára és ha igen, akkor szerintük hogyan lehetne “eladhatóbbá” tenni őket? Mennyire jellemző, hogy sportpszichológushoz fordulnak a versenyzők a jobb eredmény elérése érdekében? Kinek a feladata csillapítani a versenyzők közti feszültséget? Mennyiben kellett máshogy felkészülni az idei olimpiára a korábbiakhoz képest? Amikor az adást vettük fel, akkor még úgy volt, hogy csak japánok vehetnek részt nézőként a játékokon, azóta ezen is változtattak, a jelen állás szerint nézők nélkül rendezik majd meg a versenyeket.

Patreon: Riporta is creating podcast | Patreon

#26 Katz Dávid: "Ha egy ilyen kövér hülyegyerek, mint én tenné fel ezeket a kérdéseket, lefagynék"

Apple

Youtube

Katz Dávid a 24.hu videóriportere. Saját bevallása szerint is készített a múltban olyan videót, amely provokatív, etikátlan vagy polgárpukkasztó volt. Azért szerettem volna vele beszélni, mert - bevallom férfiasan - nem tudtam őt hova tenni. Itt van egy bulvárújságíró, aki amellett, hogy sokszor trashcelebekkel forgat, bizonyos videós anyagai, illetve nyilatkozatai alapján mélyebb érzésű, intellektuálisabb és nyitottabb, mint amit ezek megnézése után elsőre gondolhatnánk róla. Szóval eldöntöttem, hogy a végére járok ennek és utólag nagyon örülök, hogy megtettem és elfogadta a meghívásomat. A többit úgyis a hallgató (te) dönti e
Témák és kérdések, amelyeket érintettünk:
Dávid munkamódszere, a témák kiválasztásának háttere, kapcsolata Pumped Gabóval, műszempilla, műköröm egy férfin, a politika, illetve annak kerülése, Dávid zsidósága, sajátos hozzáállása a barátsághoz és a barátaihoz, Dopeman, a félelem attól, hogy unalmas illetve ennek háttere, karanténivászat, a B oldal című műsor, Novák Angéla és Felcser Máté, TV vs. Internetes újságírás, Dávid szülei, kapcsolata a lányaival, kapcsolata a feleségével, egy új podcast, amelyet feleségével szeretne csinálni, pánikroham, figyelemzavar, könyvek, tahóság és szokás szerint egy csomó minden más.
 
A Riporta elérhetőségei
Spotify: https://open.spotify.com/show/3RAvRKXHPIEGjKm5btTDx6?si=5M-7NnDDS2KvHsPm2XVE4w&nd=1
Apple: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/riporta/id1451356162
Google podcasts: https://podcasts.google.com/search/riporta
A Riporta hallgatói általában itt értesülhetnek a műsort érintő hírekről:
Facebook: https://www.facebook.com/riportamedia/
Képek és rövid videók:
Instagram: https://www.instagram.com/riportamedia/?hl=en
Ahol a vendégeket néha láthatod mozogni is:
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-pLu6QeTfs1-WryIQB9C9g/videos
Teljesen megújult a Riporta Patreon oldala.
Patreon: https://www.patreon.com/riporta?alert=2
Honlap: https://riporta.hu/
E-mail: riporta@riporta.hu

Riporta Podcast 2. évad: DZSOJLEND - Amerikában angoltanárként (összes rész)

A Riporta egy podcast, melynek eddig két évada jelent meg. Az elsőben ismert emberekkel beszélgetek, a másodikban pedig arról az egy évről mesélek egy minisorozat formájában, amelyet egy amerikai kisvárosban töltöttem angoltanárként. Ez egy 8 részes sorozat, amire sokan mondják, hogy olyan, mint egy hangos könyv, vagy folytatásos regény, esetleg hangjáték. A 8 rész után karácsonykor annyira elkapott az adniakarás szelleme, hogy csináltam egy kétrészes különkiadást is. Persze ebben az is benne volt, hogy nagyon hiányzott már a podcastkészítés. Ebben a két részben 3 barátommal beszélgetek, az elsőben Esztivel, aki először engem kérdez a Dzsojlendről, majd én őt arról, hogy milyen évek óta Barcelonában élni, a másodikban pedig Péterrel és Gabriellával beszélgetek külön-külön arról, hogy hogyan sikerült beilleszkedniük Amerikába az elmúlt több, mint 10 évben. 

 

A részek ez alatt a szöveg alatt - az alapvető logikát mellőzve - fordított sorrendben vannak, így ajánlott teljesen legörgetni, hogy az első résszel kezdhessünk, vagyis a 11. adással. 

 

Ha valaki kiváncsi az első évadra, amelyben - többnyire - ismert emberekkel beszélgetek, akkor azt a további blogbejegyzéseimben találhatja meg, esetleg ezen linkek valamelyikén:

 

APPLE

GOOGLE

YOUTUBE

JÓ SZÓRAKOZÁST!

 

 

 

"Nem célom, hogy Orbán Viktor bukjon meg" Uj Péter-interjú (podcast)

Évadzáró podcast-beszélgetés Uj Péterrel, az Index egykori és a 444 jelenlegi főszerkesztőjével.

Tapasztalt valaha politikai nyomásgyakorlást az Indexnél? Fizetős lesz a 444? Miket gyűjt szabadidejében?

További témák:

Vona Gábor, Monthy Python, social media, irónia, megsértődéskultúra, baloldal, jobboldal, 444, Ács Dani, Népszabadság, index, média, politika, kommentek, kommentelés, internetto, Soros, az Index elengedése, Fidesz, Simicska, Orbán, Szily László, Bödőcs Tibor, gátlásosság, lámpaláz, Ozzy Osbourne, bor, Rogán Cecília, SAID, függőség, bicskák, töltőtoll, parkolási botrány, úszás és kosárlabda.

Keress minket Facebookon: https://www.facebook.com/riportamedia

Összes további elérhetőség: www.riporta.hu


Szeretni Magyarországot politikai máz nélkül. Grandpierre Attila-interjú (podcast)

 

A Vágtázó Halottkémek énekese, számos könyv írója, illetve csillagász. Hogyan tudja valakit ezt a látszólag sokfajta tevékenységet összehangolni? Milyen az, amikor éneklés közben önkívületi állapotba kerül? És mit tudott meg a magyarságról legújabb könyve, az Ősi Magyarország írása közben?

A fentieken kívül szó lesz még a következőkről is:

Nap, zene, politika, apaság, Isten és még sok minden más. 

Az adásban elhangzott dalok (az intro és a végefőcím kivételével) a VHK szerzeményei.

 

 

Több, mint kidobó: Czibók László podcast-interjú

 

Amellett, hogy kidobóként és személyi edzőként dolgozik, egy ideje Youtube-csatornáján vloggerkedik is több tízezer embert szólítva meg naponta. Ha először látod, biztos, hogy lesz benned előítélet, de ha megnézed egy-két videóját, majdnem ennyire biztos, hogy ez változni is fog. Szinte minden témában szokott videókat készíteni, ennek megfelelően mi is sok mindenről beszélgettünk:

előítéletek és előéletek, kommentek és kommentelők, Ábrahám Róbert, szájkaratésok, Éjjel-Nappal Budapest, EGO, Facebook LIVE, humor, politika, Tasnádi Péter, foci, erőszak, kidobósztorik, stabil és bástya, rímek, szarkazmus, Majka és Curtis, Instagram és egy sztori arról, hogy mi történik, ha egy kommentelő tényleg megadja a címét.

 

Mi akart lenni fiatalabb korában? Ki az, akire hallgat az életben? Mitől fél?

 

Extra: az utolsó pár percre csatlakozik egy harmadik, Lacihoz nagyon közel álló személy.

 

www.riporta.hu

Apple podcast/iTunes // Spotify // Youtube // Google podcasts


Itunes/apple podcast: https://itunes.apple.com/hu/podcast/riporta/id1451356162…
spotify: https://open.spotify.com/show/5hZwQoMZr5cMXvdl4a7Pak…
google podcasts: https://www.google.com/podcasts…
youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-pLu6QeTfs1-WryIQB9C9g…
blog.hu: https://riporta.blog.hu/
e-mail: riportamedia@gmail.com

Twitter: https://twitter.com/riporta10

facebook: https://www.facebook.com/riportamedia/

süti beállítások módosítása