Beszélgetések és történetek

Riporta

#26 Katz Dávid: "Ha egy ilyen kövér hülyegyerek, mint én tenné fel ezeket a kérdéseket, lefagynék"

2021. március 22. - riporta

Apple

Youtube

Katz Dávid a 24.hu videóriportere. Saját bevallása szerint is készített a múltban olyan videót, amely provokatív, etikátlan vagy polgárpukkasztó volt. Azért szerettem volna vele beszélni, mert - bevallom férfiasan - nem tudtam őt hova tenni. Itt van egy bulvárújságíró, aki amellett, hogy sokszor trashcelebekkel forgat, bizonyos videós anyagai, illetve nyilatkozatai alapján mélyebb érzésű, intellektuálisabb és nyitottabb, mint amit ezek megnézése után elsőre gondolhatnánk róla. Szóval eldöntöttem, hogy a végére járok ennek és utólag nagyon örülök, hogy megtettem és elfogadta a meghívásomat. A többit úgyis a hallgató (te) dönti e
Témák és kérdések, amelyeket érintettünk:
Dávid munkamódszere, a témák kiválasztásának háttere, kapcsolata Pumped Gabóval, műszempilla, műköröm egy férfin, a politika, illetve annak kerülése, Dávid zsidósága, sajátos hozzáállása a barátsághoz és a barátaihoz, Dopeman, a félelem attól, hogy unalmas illetve ennek háttere, karanténivászat, a B oldal című műsor, Novák Angéla és Felcser Máté, TV vs. Internetes újságírás, Dávid szülei, kapcsolata a lányaival, kapcsolata a feleségével, egy új podcast, amelyet feleségével szeretne csinálni, pánikroham, figyelemzavar, könyvek, tahóság és szokás szerint egy csomó minden más.
 
A Riporta elérhetőségei
Spotify: https://open.spotify.com/show/3RAvRKXHPIEGjKm5btTDx6?si=5M-7NnDDS2KvHsPm2XVE4w&nd=1
Apple: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/riporta/id1451356162
Google podcasts: https://podcasts.google.com/search/riporta
A Riporta hallgatói általában itt értesülhetnek a műsort érintő hírekről:
Facebook: https://www.facebook.com/riportamedia/
Képek és rövid videók:
Instagram: https://www.instagram.com/riportamedia/?hl=en
Ahol a vendégeket néha láthatod mozogni is:
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-pLu6QeTfs1-WryIQB9C9g/videos
Teljesen megújult a Riporta Patreon oldala.
Patreon: https://www.patreon.com/riporta?alert=2
Honlap: https://riporta.hu/
E-mail: riporta@riporta.hu

Riporta Podcast 2. évad: DZSOJLEND - Amerikában angoltanárként (összes rész)

A Riporta egy podcast, melynek eddig két évada jelent meg. Az elsőben ismert emberekkel beszélgetek, a másodikban pedig arról az egy évről mesélek egy minisorozat formájában, amelyet egy amerikai kisvárosban töltöttem angoltanárként. Ez egy 8 részes sorozat, amire sokan mondják, hogy olyan, mint egy hangos könyv, vagy folytatásos regény, esetleg hangjáték. A 8 rész után karácsonykor annyira elkapott az adniakarás szelleme, hogy csináltam egy kétrészes különkiadást is. Persze ebben az is benne volt, hogy nagyon hiányzott már a podcastkészítés. Ebben a két részben 3 barátommal beszélgetek, az elsőben Esztivel, aki először engem kérdez a Dzsojlendről, majd én őt arról, hogy milyen évek óta Barcelonában élni, a másodikban pedig Péterrel és Gabriellával beszélgetek külön-külön arról, hogy hogyan sikerült beilleszkedniük Amerikába az elmúlt több, mint 10 évben. 

 

A részek ez alatt a szöveg alatt - az alapvető logikát mellőzve - fordított sorrendben vannak, így ajánlott teljesen legörgetni, hogy az első résszel kezdhessünk, vagyis a 11. adással. 

 

Ha valaki kiváncsi az első évadra, amelyben - többnyire - ismert emberekkel beszélgetek, akkor azt a további blogbejegyzéseimben találhatja meg, esetleg ezen linkek valamelyikén:

 

APPLE

GOOGLE

YOUTUBE

JÓ SZÓRAKOZÁST!

 

 

 

"Nem célom, hogy Orbán Viktor bukjon meg" Uj Péter-interjú (podcast)

Évadzáró podcast-beszélgetés Uj Péterrel, az Index egykori és a 444 jelenlegi főszerkesztőjével.

Tapasztalt valaha politikai nyomásgyakorlást az Indexnél? Fizetős lesz a 444? Miket gyűjt szabadidejében?

További témák:

Vona Gábor, Monthy Python, social media, irónia, megsértődéskultúra, baloldal, jobboldal, 444, Ács Dani, Népszabadság, index, média, politika, kommentek, kommentelés, internetto, Soros, az Index elengedése, Fidesz, Simicska, Orbán, Szily László, Bödőcs Tibor, gátlásosság, lámpaláz, Ozzy Osbourne, bor, Rogán Cecília, SAID, függőség, bicskák, töltőtoll, parkolási botrány, úszás és kosárlabda.

Keress minket Facebookon: https://www.facebook.com/riportamedia

Összes további elérhetőség: www.riporta.hu


Szeretni Magyarországot politikai máz nélkül. Grandpierre Attila-interjú (podcast)

 

A Vágtázó Halottkémek énekese, számos könyv írója, illetve csillagász. Hogyan tudja valakit ezt a látszólag sokfajta tevékenységet összehangolni? Milyen az, amikor éneklés közben önkívületi állapotba kerül? És mit tudott meg a magyarságról legújabb könyve, az Ősi Magyarország írása közben?

A fentieken kívül szó lesz még a következőkről is:

Nap, zene, politika, apaság, Isten és még sok minden más. 

Az adásban elhangzott dalok (az intro és a végefőcím kivételével) a VHK szerzeményei.

 

 

Több, mint kidobó: Czibók László podcast-interjú

 

Amellett, hogy kidobóként és személyi edzőként dolgozik, egy ideje Youtube-csatornáján vloggerkedik is több tízezer embert szólítva meg naponta. Ha először látod, biztos, hogy lesz benned előítélet, de ha megnézed egy-két videóját, majdnem ennyire biztos, hogy ez változni is fog. Szinte minden témában szokott videókat készíteni, ennek megfelelően mi is sok mindenről beszélgettünk:

előítéletek és előéletek, kommentek és kommentelők, Ábrahám Róbert, szájkaratésok, Éjjel-Nappal Budapest, EGO, Facebook LIVE, humor, politika, Tasnádi Péter, foci, erőszak, kidobósztorik, stabil és bástya, rímek, szarkazmus, Majka és Curtis, Instagram és egy sztori arról, hogy mi történik, ha egy kommentelő tényleg megadja a címét.

 

Mi akart lenni fiatalabb korában? Ki az, akire hallgat az életben? Mitől fél?

 

Extra: az utolsó pár percre csatlakozik egy harmadik, Lacihoz nagyon közel álló személy.

 

www.riporta.hu

Apple podcast/iTunes // Spotify // Youtube // Google podcasts


Itunes/apple podcast: https://itunes.apple.com/hu/podcast/riporta/id1451356162…
spotify: https://open.spotify.com/show/5hZwQoMZr5cMXvdl4a7Pak…
google podcasts: https://www.google.com/podcasts…
youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-pLu6QeTfs1-WryIQB9C9g…
blog.hu: https://riporta.blog.hu/
e-mail: riportamedia@gmail.com

Twitter: https://twitter.com/riporta10

facebook: https://www.facebook.com/riportamedia/

Miért akarjuk mindig megdobogtatni valakinek a szívét? Podcast-interjú Reisz Gáborral

Reisz Gábor, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, illetve a Rossz versek rendezője tényleg nem azzal tölti az idejét, hogy magát fényezze; sosem találkoztam még olyan alkotóval, aki ennyire nyíltan vállalja fel a bizonytalanságait és a sikerei ellenére ennyire természetes maradjon. Valószínűleg ez a hozzállás mutatkozik meg a filmjeiben is és többek között ezért is szeretik olyan sokan őket. Persze ez még kevés lenne a sikerhez: Gábornak különös érzéke van ahhoz, hogy olyan helyzeteket mutasson meg a filmjeiben, amikhez sokan tudunk viszonyulni, akár budapestiek vagyunk, akár nem, még akkor is, ha a szerethető karakterek mellett szinte már állandó főszereplő a fővárosunk is.

Díjátadó Monte Carloban, a filmes díjkiosztók ellentmondásai, önbizalom és önmarcangolás, élet Párizsban, szakítás, filmes skatulyák, Annie Hall, genderproblémák, rendezői nehézségek, csajozás, reklámfilm rendezés, Áron a Van…-ból, Szomszédok, Barátok közt, szavak, amelyeket Gábor nem használna, kedvenc helyek Budapesten, sör, zene, színház, párizsi (mármint a felvágott), panaszkönyv, amerikai független filmek, IKEA, épületek Budapesten, Budapest elhagyása, 90-es évek és persze a Margitsziget.

Az elhangzott dalokat a Van filmzenekar készítette, kivéve a végefőcím alatt hallható ”Rossz versek a tengerparton” című zenei betétet, amelyet a Riporta Media szerzett kifejezetten ehhez az adáshoz.

ELÉRHETŐSÉGEK:
https://riporta.podbean.com/
Itunes/apple podcast: https://itunes.apple.com/hu/podcast/riporta/id1451356162…
spotify: https://open.spotify.com/show/5hZwQoMZr5cMXvdl4a7Pak…
google podcasts: https://www.google.com/podcasts…
youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-pLu6QeTfs1-WryIQB9C9g…
blog.hu: https://riporta.blog.hu/
e-mail: riportamedia@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/riportamedia/

 

 

 

A Riporta podcast következő vendége: Reisz Gábor

A Riporta podcast következő vendége Reisz Gábor, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, illetve  a Rossz versek rendezője lesz. 

A beszélgetés április 26-án, pénteken jelenik meg és a két filmen kívül szó lesz benne szorongásról, párizsi ösztöndíjról, a nők háttérbe szorulásáról, forgatási titkokról, a Szomszédokról és sok minden másról. És persze a Margitszigetről. 

Április 26. Riporta. 

Elérhető ezeken a helyeken:

podbean // itunes // spotify // youtube // blog.hu // google podcasts

Kire gondol Dopeman meditálás közben? Dopeman-interjú 2. rész (podcast)

Dopeman - interjú 2. rész

Akkor most Dopeman buddhista lett? Mit köszönhet a szoborfejjel való focizgatásának? Milyen volt belülről megélni a politikát?  

Buddhizmus, kereszténység, meditáció, halál, energiák, kapcsolata a húgával, alkudozás a karmával, apaság, reinkarnáció, politika, Puzsér, készülő könyv, TV sorozatok, alkohol, szex, gengszterek, drog, pornó, szerelmes versek, csajok és persze a nyócker.

Szóval nagyjából minden.

 

 

 

Riporta podcast: Dopeman - interjú 1. rész

5. adás - Pityinger László Dopeman


Egy újabb adás, ahol a vendég magával és a világgal szemben is kendőzetlenül őszinte. A három és fél órás beszélgetés első részében rengeteg dologról beszélgettünk, témák többek között: hip hop régen és ma, box, Ganxsta Zolee és a Kartel, Majka, család, Kicsi Dope, háború és béke lánya édesanyjával, karmikus társ, apaság, csibészkedés és buddhizmus.

A felvétel 2019.03.12-én készült. A második rész április 5-én jelenik meg. 
Ha tetszett az adás, ajánlom a korábbiakat is, amelyekben Dohár Péter, Fiala János, Müller Péter Sziámi és Varga Attila Sixx volt a vendég. 

 

ELÉRHETŐSÉGEK:
https://riporta.podbean.com/
Itunes: https://itunes.apple.com/hu/podcast/riporta/id1451356162…
spotify: https://open.spotify.com/show/5hZwQoMZr5cMXvdl4a7Pak…
google podcasts: https://www.google.com/podcasts…
youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-pLu6QeTfs1-WryIQB9C9g…
blog.hu: https://riporta.blog.hu/
e-mail: riportamedia@gmail.com

 

facebook: https://www.facebook.com/riportamedia/

 

süti beállítások módosítása